Sikkerhedscenter

Ekspertråd om at undgå online svindel.

En smart jobsøgning er en sikker jobsøgning

Monster har helliget sig til at skaffe de sikreste omgivelser for din søgning efter og ansøgning til jobs og din karriereadministration. For at hjælpe til med den målsætning, beder vi dig om at huske nogle simple sikkerhedsforanstaltninger, når du vurderer jobannoncer på Monster og jobannoncer du modtager uopfordret via e-mail.

For eksempel er det muligt at du vil se uægte jobmuligheder när du søger efter jobs online, eller det kan ske at du modtager uægte E-mails, hvor afsenderens adresse er lavet sådan at det ser ud som om den kommer fra Monster. Dette er et brud mod Monsters brugerbetingelser og kan være et brud mod loven.

Desværre kan alle online virksomheder udsættes for svindel en gang imellem. Monster gør alt vi kan for at forhindre dette overgreb, men vi er ikke immune overfor denne slags aktivitet.

Alle websites i hele verden møder det voksende problem, som misbrug af information udgør, og vi vil samarbejde med brugerne for at forhindre disse bedragerier – læs videre for at lære dig mere om advarselssignaler og hvad du kan gøre.

Spam er i dag så almindeligt, at du muligvis tror at du altid kan genkende en spammail. Men der findes to forskellige typer af e-mail bedragerier – kendte som 'phishing' og 'spoofing' – som kan være svære at identificere. Begge aktiviteter indebærer, at falske e-mails sendes med en afsenderadresse, som ser ud til at være fra en anden kilde end den rigtige afsender:

Hvad handler 'phishing' om og hvordan opdager jeg det?
Phishing e-mails anvendes til at få fat i brugeroplysninger og kontoinformation. De kan også bruges til at narre modtageren til at downloade fjendtlig software. Meddelelsen antyder ofte, at der er noget galt med brugerens konto og at dette skal rettes med det samme. Et link til en falsk webside vedlægges, hvor modtageren bliver bedt om at oplyse person- eller kontoinformationer, eller downloade et softwareprogram.Monster beder aldrig sine brugere downloade software for at man skal få adgang til sin brugerkonto eller vores ydelser.

Hvordan adskiller 'spoofing' sig fra 'phishing'?
Spoof e-mails indeholder ofte et falsk jobtilbud og/eller en opfordring til at være mellemmand ved pengetransaktioner. Denne type af bedrageri har en generel målgruppe, men kan også nå Monster-brugere som har kontaktinformation i sit CV. Nøjagtig som det er tilfældet med phishing e-mails er afsenderens adresse ofte skjult.

Nogle eksempler:

Nedenfor ser du nogle falske e-mails, som viser hvad du kan være opmærksom på (klik på billedet for at se mere):Råd:Sådan undgår du phishing-bedragerier

Flere og mere sofistikerede phishing bedragerier rammer konsumenterne. Selv om Internetbanker og e-handel er meget sikkert, bør man altid være forsigtig når man udleverer personlig og finansiel information via Internet. Arbejdsgruppen mod phishing (The Anti-Phishing Working Group), har udarbejdet en liste af gode råd, som du kan bruge for at undgå at blive offer for disse bedragerier.
  • Vær mistænksom overfor alle e-mails, som med kort varsel efterspørger personlig finansiel information.
  • Phishers inkluderer ofte oprørende og spændende (men falske) oplysninger i e-mailen, for at få mennesker til at reagere med det samme.
  • Normalt efterspørges oplysninger om brugernavn, password, kreditkortnummer, personnummer etc.
  • Anvend aldrig links i mailen, i IM eller i en chat for at gå ind på en webside, hvis du mistænker at meddelelsen kan være falsk.
  • Ring i stedet til virksomheden, eller gå ind på deres webside ved selv at skrive webadressen i din browser.
  • Du bør udelukkende kommunikere informationer som kreditkortnummer og kontonummer via et sikkert website eller via telefon.
  • Dobbelttjek altid at du bruger et sikkert website inden du sender kreditkortinformation eller andre følsomme oplysninger via Internet.
Yderligere information på engelsk finder du på http://antiphishing.org/consumer_recs.html

Rapportering af svindel

Hvis du ser en tvivelagtig jobannonce eller potentielt misbrug af Monsters website eller dets brands, klik venligst her for at rapportere den mistænkte svindel til Monster.

Du kan også rapportere tvivelagtige jobannoncer til Monster når du ser jobbet, ved at klikke på linket “Rapportér dette job” i det øvre højre hjørne i annoncen. Notér: linket “Rapportér dette job” indeholder ikke en mulighed for Monster at svare dig. Hvis du vil have et svar, brug linket ovenfor i stedet for.

Hvis du tror at du er blevet udsat for svindel, anmeld dette hos dit lokale politi og kontakt Monster, så vi kan tage handling for at beskytte din sikkerhed.

Flere ressourcer

Genveje til Monster

Registrér dig
Registrér dig hos Monster og læg dit CV ind.
Publicér dit CV
Publicér dit CV på Monster og bliv fundet af arbejdsgivere.
Tip til CV og breve
Artikler om at skrive CV og breve.
Monsters iPhone app
Download Monsters app til iPhone og iPod touch.
Joboversigt
Søg job i dit område og din branche.
Præferencer
Rediger indstillingerne på din konto.

Karrieretjenester

Monsters Virksomhedsprofiler
Læs mere om virksomhederne.
Løninformation
Information om løn og personalegoder.
Arbejd i udlandet
Monsters internationale jobsites.
Giv os din mening
Fortæl os din mening. Vi vil høre fra dig!

Strategi for jobsøgning

Strategi for jobsøgning
Hvordan genvinder du modet, når du har mistet jobbet, eller når du er stødt på modgang i din karriere?

CV & Breve

CV & Breve
For at blive en succesfuld jobsøger, hjælper det at have et overskueligt CV Se vores eksempel-CV'er.

Jobsamtale med kandidater

Jobsamtale med kandidater
Din virksomhed kan forbedre ansættelsesresultater ved at bruge de rigtige redskaber til jobbet, deriblandt effektive samtaleteknikker, gennemtænkte spørgsmål og godt arrangerede møder med kandidaterne.

Personalemanagement

Personalemanagement
Det er relativt let og billigt at løse de fleste fastholdelsesproblemer. Undersøgelser viser, at de fleste arbejdere ikke forlader et job pga. penge.

For Kandidater

Monsters iPhone app
Download Monsters app til iPhone og iPod touch.
Monsters iPad app
Download Monsters app til iPad.
Monsters Android app
Download Monsters app til Android.
Lønstatistik
Vil du vide hvad din kollega tjener? Hvordan lønningerne er i en anden branche? Det kan du snart få at vide gennem Monsters Løntjek.
Monsters Career Ad Network
Nu kan du se ledige stillinger på Monster på dine favoritwebsites!
Giv os din mening
Besvar Monsters undersøgelse og se hvad andre synes om alt fra kontorpolitik til jobtrends.
Mere for kandidater

For Arbejdsgivere

Monsters Nye Jobannonce
Lav din annonce om til en optimeret digital rekrutteringsannonce som når ud til passive kandidater på mere end 200 af Danmarks mest populære websites.
Monsters Annoncenetværk
Vi forstærker din jobannonce med en målrettet bannerkampagne i vores eksterne netværk af websites - Career Ad Network.
Monster for Arbejdsgivere
Find de bedste kandidater til din virksomhed med Monstes rekrutteringsløsninger.
Jobannoncer
Annoncér din ledige stilling på Monster og nå hundredvis af kvalificerede kandidater allerede i dag.
CV-database
Find det rette talent med det samme. Søg og kontakt din drømmekandidat direkte i verdens største CV-database.
Ressourcecenter
Indsigt med hvervning og ansættelse, arbejdsmarkedstendenser, god praksis i HR m.m.

Social Media

Job på Twitter
Find job i dit område og branche.

Andre Links

Karriererådgivning
Her finder du artikler omkring job og karriere.
Monsters Virksomhedsprofiler
Læs mere virksomhederne på Monster og lad det guide dine karrierevalg.
Lønstatistik
Vil du vide hvad din kollega tjener? Hvordan lønningerne er i en anden branche? Det kan du snart få at vide gennem Monsters Løntjek.
Monsters iPhone app
Download Monsters app til iPhone og iPod touch.
Søg job:
For arbejdsgivere: Publicer jobannonce | Søg efter CV'er
Om Monster | Monsters netværk | Annoncevalg
Brugerbetingelser | Databeskyttelsescenter | Tilgaengligheds center | Hjælp | Sikkerhed | Kontakt os | Oversigt| {Mobil}
©2019 Monster - Alle rettigheder forbeholdes U.S. Patents No. 5,832,497; 7,599,930 B1; 7,827,125 og 7,836,060 MWW - V: 2018.25.0.7-309
eTrustLogo